Anak Buah c|h

Tuesday, April 30, 2013

Dia ? Siapakah Dia ? Kenapakah Dia ? Bagaimanakah Dia ?

hmmm...tajuk aku kali nieh persoalan je....dah lama aku tak mencarut dalam blog nieh , dh dua semester dah ...haihhh..sibuk sangat mengejar masa depan nak jadi town planner lah katakan....hmm,, kali nieh aku nak citer pasal DIA ,

Siapakah DIA ?

hmm , DIA adalah insan yg telah mengisi ruangan dalam hati aku sekarang , aku pun tk tahu nak cite macam mana , tapi macam2 yg aku lalui sepanjang aku bersama dengan DIA , hah , serius ! macam2 yg ku lalui ! perwatakan aku berubah dari seorang yg rilek dan hati kering menjadi seorang lelaki yg suka membebel disebabkan DIA , perempuan lain kalau dapat lelaki yg suka membebel mcam aku nieh, kompem aku dah kene tinggal , tapi DIA , kalau aku tak membebel sehari , dia akan cakap aku pelik , dan masa tu lah dia akan cari pasal nak bagi aku membebel . tapi sebenarnya bila aku marahkan dia , or membebel panjang , tak pernah sedikit pun terbit rasa benci dalam hati kat DIA , tak pernah ok , tak pernah !

Kenapakah DIA ?

kenapa aku memilih DIA ? ada sesuatu pada DIA yg xda pada orang lain yg membuatkan aku memilih DIA , nak kata comel , tak comel pun , aku comel lagi , heh . biasa ja orang nya ...yang membuatkan aku terbuka hati untuk memilih dia adalah , sebelum dia menerima aku dalam hidupnya , dia dah pesan perangai dia tak seperti jangkaan aku , dia dah warning siap2 kat aku , hah , kalau perempuan lain aku tanya apa kelebihan bagai , kompem diorang akan cakap kelebihan diorang macam2 , tapi DIA tak , dia cuma bagitaw kekurangan , kelemahan dia apa , tak cerita pun pasal apa yg dia ada , apa kelebihan dia , dari situ aku belajar menerima dia dari segi kekurangan , kelemahan dia...senang cita aku terima dia apa adanya lah...haihh...

Bagaimanakah DIA ?

hmmm....aku kalau boleh,, nak cerita semua pasal perangai dia nieh macam mana , hehe , tapi aku cerita sikit jelah...biar korang yg bace nieh (bajet macam satu malaysia baca blog aku) faham kenapa aku memilih dia . DIA kadang2 degil orang nya , tapi degil dia bersebab  dan aku faham kenapa dia selalu degil dengan aku . DIA suka menjawab bila tak suruh jawab , time aku dok pot pet pot pet masa tu lah nak menjawab , bila aku tanya pape taknak pulak dia menjawab , haihh .DIA juga kadang2 keras kepala orangnya....tapi walaupun sikap dia macam tu aku terima dia seadanya , sebab kalau aku nak dia menjadi yg terbaik untuk aku , aku sendiri yg kena bentuk dia , aku sendiri yg kena didik dia , aku sendiri yg kena ubah sikap2 dia tuh...so aku telan je , tapi awal2 lagi sebelum dia terima aku , dia dah bagitawu perangai dia macam tu , cuma atas aku je sanggup or tak sanggup , ..tapi aku fikir balik , kalau dia sanggup terima aku yg serba serbi kekurangan nieh , kenapa aku tak boleh terima segala kekurangan dan kelemahan dia , jadi dari situ aku muhasabah diri...cewah , mikir panjang jugak aku , pehhh , tapi dah suratan takdir kn , aiseh....

-----------------------------------------------------

aku kenal dia kat Facebook , kiranya cinta mukabuku la nieh , haih..najwa latip betol la , hah , nak dijadikan cerita , dulu time sebelum aku dapat tawaran sambung belajar ,aku mmg kaki online , laptop aku tak pernah off , online selalu , hah , ada lah satu hari tu,,,aku join satu group nieh , pastu aku saje la stalker group tu..then aku pun try la post something kat group tu....setiap kali post aku akan tgok sape yg like n komen , aku mula perasan DIA selalu like , aku nak add dya jadi fren masa tu segan kot , yela aku nieh tak segak tara mana pun...cuma mirip Aaron Aziz tu ada la sikit2 , heh , tapi aku add jugak dengan hati keringnya masa tu aku fikir mcam nieh , kalau dia nak approve , approve je lah , bukan kenal pun..haha..esok tu dia approve friend request aku..hah... Misi Pertama Berjaya ! yeah ! haha

lepas dia approve tu , wall aku jadi mangsa dia dok like selalu , aku cari point nak tegur ,hah , dia pulak layan , dah alang2 tu aku pun buat ramah la sikit walaupun dok segan muka tebal setebal kamus dewan , hah
tapi , masa tu aku fikir , mau ke pompuan macam nieh layan aku nieh , haihh , tapi kiranya masa tu aku silap la,,,tu la orang bujang telajak kata , "Don't judge a girl by her cute face" , hah kiranya dulu aku ingat dia sombong tak layan orang laa..hah , tapi lepas2 aku tegor tu aku senyap jap...sampa la masuk poli , dh sampai poli aku cari dia , yelah , lagi senang aku tgok depan mata , puas hati..lama jugak aku usha dia dari jauh , hah , dia je tak perasan aku...cewah , tiba2 aku teringat , first time dapat nombo tepon , hah , aku try call dia, tapi dia macam tak percaya suara aku , yelah suara besar macam Jamal Abdillah :) heh
nak dijadikan cerita , dia punyalah suka dengr suara aku , sampai suruh aku nyanyi , aku ingat lagi , lagu pertama yg aku nyanyikan kat dia lagu Janji Padamu...hah , malu siot teringat pasal nieh , tapi itu semua memori , nanti boleh cerita kat anak cucu , haha

aku cerita punya panjang lebar nie mesti korang boring baca kn ? yelah cerita punya panjang, tapi tak bgtawu pun sape , hah , ini hah orangnya , dalam lembutannya ada ketegasannya , dalam kemanisan ada kepahitan yg tersembunyi , dalam kedegilannya ada kedewasaan . ..


DIA adalah Husna 


3 comments:

  1. x semua org bole terima kita sepenuhnya.. kan.. baguslah dia mcm tu.. hee..

    done follow sini no. 171
    sudilah kiranya follow me back yea..
    he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

    http://tengkubutang@gmail.com/

    dan my 2nd blog
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. 안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/

    ReplyDelete