Anak Buah c|h

Thursday, April 28, 2011

Hantu @ UPA's

ni dya aq nak story ckit pasal hantu...korang pnah tgok hantu x??msty xpenah kan??haha...aq ngan hantu nie dah kenal lama..tapi diorang xkenal aq coz aq pon xpnah jumpa lagi..kalu bayang 2 pnah lha...story nie dah lama..tapi aq just nak kongsi je kat sinie..kat skolah aq ada hantu woo...xsangka..skolah aq nie skolah baru...sejarahnya,,tapak skolah aq nie bekas lombong..ntah2 ada mayat mana xtaw tertimbus la kot...port hantu nie selalu munchol kat depan pejabat skolah aq,,kat area kolam ikan..menurut sumber yg boleh dipercayai iaitu pak cik guard skolah aq,,beliau berkata..sering terlihat hatu tersebut mandi di kawasan kolam tersebut siap guna sabun Lifebuoy..haha...mana ada hantu mandi pakai sabun..dya pakai shower je...haha..tapi betul hantu 2 mandi kat kolah ikan uhh..yg pakai sabun ngan shower uhh aq saja tambah..haha nie dya gambar yg berjaya dirakam oleh CCTV skolah..nk tgok real lagi klik la gmbar nie kasi besar punya..pas2 zoomm kaw2 pnya...kompem terbayang time nk tido..haha


Bruno Mars Fever!!!

dulu aq cuma taw lagu bruno mars - just the way u'r je...tapi aq xtaw pon lagu grenade 2 pon lagu dya..haha...tapi skang nie aq dah hafal smua lagu dya..haha...taksub giler sampai stiap kali dalam kelas aq tepekik2 nyanyi lagu grenade sampai orang nyampah..peduli apa aq...diorang minat bieber muka poyo 2 bole plak..dah la pondan..Mars nie macho la juga dari bieber uhh..haha..aq kompem dya nie leh ganti MJ..kat sini aq serta kan serba sedikit info mengenai Mars..sebenarnya bnda nie dalam english...tapi aq taw,kot2 ada pembaca2 blog aq nie yang jahil BI,,,so aq tukar la jd BM guna google translate..haha


Lebih baik jika anda tidak mengerti, hanya mendengar dan bersenang-senang. Itu tanggapan Bruno Mars akan memberi anda dengan senyum ketika diminta untuk menggambarkan suara dan muzik. Dia akan lebih suka bernyanyi, melaksanakan, dan menulis lagu nya dari berbicara tentang mereka, tetapi itu menjadi lebih dan lebih tidak dapat dielakkan hari ini. Mungkin kelihatan bahawa Mars muncul entah dari mana, co-menulis, menghasilkan dan tampil di # 1 Bob's "Tidak ada 'On You" diikuti oleh Travie McCoy's chart-mendaki "Billionaire", tapi dia membuat satu hal yang jelas: "Ini bukan sebuah kejayaan dalam semalam ".

Marikh adalah seorang penyanyi, multitalenta penulis lagu, produser dan musisi yang merasa paling di rumah ketika dia melakukan. Lahir dari keluarga muzik di Honolulu, Hawaii, ia praktikal dibesarkan di panggung. Ayahnya, seorang perkusi Latin dari Brooklyn, mengadakan persembahan tari-tarian Vegas-gaya yang memaparkan seluruh keluarga, termasuk ibunya, vokalis berbakat. Ketika Mars empat tahun diamati keluarganya hits melakukan Motown, doo-Wop medleys dan menirukan untuk orang banyak antusias semua asalnya Waikiki Beach, "Aku cemburu!" Mars berkata dengan tertawa. "Ayah saya menempatkan saya di panggung dan aku ingat menyanyikan lagu Elvis dan itu sahaja. Sejak saat itu, aku sudah kecanduan."

Kaya muzik yang pelbagai dari seluruh dunia, Honolulu merupakan sebuah bandar yang menarik untuk pemula penyanyi / penulis lagu. Di satu hujung spektrum, rumahnya dipenuhi dengan klasik tahun 1950-an yang ghairah ayahnya. Sementara itu, bandar ini kaya akan suara tradisional, termasuk reggae, rock dan muzik rakyat, serta hits pop terbaru. "Hawaii pada dasarnya di tengah dunia, jadi anda terkena setiap jenis muzik di sana," jelas Marikh.

Begitu lulus SMA, Mars meninggalkan Hawaii untuk Los Angeles dengan impian melancarkan kerjayanya sebagai artis. Mereka punya mimpi ditunda, bagaimanapun, ketika The Smeezingtons, menulis lagu / pasukan pengeluaran yang dia dirikan dengan Philip Lawrence dan Ari Levine, tiba-tiba berangkat. Pasangan ini telah dibuat hits utama untuk senarai pelbagai bakat, termasuk Flo Rida's "Benar Round", "Billionaire" Travie McCoy's, Brandy's "Long Distance" dan K'Naan's "Flags Melambaikan", yang merupakan lagu tema untuk Dunia mendatang Cup.

Mars menggambarkan waktunya di belakang layar sebagai penting untuk pembangunan dirinya sebagai seniman. "Saya menyedari bahawa anda harus masuk ke industri ini sebagai seorang seniman dengan visi yang jelas dan pemahaman tentang siapa anda. Menjadi begitu muda ketika saya pertama kali masuk, saya tidak pernah benar-benar memiliki rasa yang saya ingin menjadi Sekarang hal. benar-benar bekerja keluar kerana segala sesuatu yang saya sedang menyanyi, menulis dan menulis benar-benar saya. "

Pada tumit "Tidak ada 'on You" dan "Billionaire" dan sebagai preview apa yang datang dari Bruno Mars, Elektra Records merilis 4 EP tepat-lagu berjudul "It's Better Jika anda Tidak Mengerti". Tajuk diambil dari sebuah lirik untuk "Sisi Lain", salah satu lagu termasuk bahawa ciri-ciri Cee-Lo Green dan re-pasukan Mars dengan BobLagu ini menggambarkan rutin saat ini musisi. "Pada dasarnya cerita tentang gaya hidup anda akhirnya hidup sebagai seorang seniman dan bagaimana saya akan menjelaskan kepada seorang gadis saya hanya bertemu untuk mencuba dan menjelaskan, namun pada akhirnya ... Lebih baik jika anda tidak memahami."

Ketika diminta untuk menggambarkan muzik dia akan melepaskan Mars mengatakan "sukar untuk menempatkan diri dalam tempat aku hanya. Menulis lagu yang saya sangat percaya dan yang datang dari dalam. Tidak ada trik. Kejujuran Ini dengan melodi besar Dan aku. 'm akan bernyanyi-s dari mereka. " Koleksi lagu di EP ditulis dari pengalaman pelbagai kehidupan nyata, di mana Mars menggabungkan suara apung dengan pengeluaran sengaja sederhana. Semua lagu yang dihasilkan dan ditulis dengan pasangan Smeezingtons, Philip Lawrence.

Walaupun dia sangat bangga dengan rakaman, Mars merasa cara terbaik untuk pengalaman suara adalah untuk melihat dia tampil live dengan band-nya. "Itulah yang aku paling bersemangat untuk - memuat lagu-lagu dan perjalanan mereka di seluruh dunia." Satu-satunya tempat ia lebih suka menjadi daripada di studio rakaman, adalah dengan bandnya di atas panggung - di mana ia dibesarkan. "Saya fikir orang akan benar-benar tertarik terhadap hidup menunjukkan Kami mengubahnya menjadi pesta .."

Album2 beliau:-

“the grenade sessions” ep


doo - wops & hooligans


korang leh register sebagai ahli peminat mars kat sinie :-

Sunday, April 24, 2011

Sedikit Kanak2 Riang ! hah !










Sunday, April 17, 2011

Takdir atau kebetulan??

Perkara yang merunsingkan fikiran aq…setiap kali aq nk keluar pegi mana2,,semestinya aq akan terserempak or selisih ngan Janda aq..pehh…apa smua nieh…xda muka lain ka aq nk terserempak pun??bagi la muka Tiz Zakiah ka…baru la layan sikit bijik mata aq nk memandang…bukan lah aq nk menoloak takdir yg aq akan selisih ngan janda aq uhh..tapi makin lama2 makin meluat aq tgok muka janda aq uhh..arrgghh…bukan kadang2….tapi boleh dikatakan stiap kali aq keluar rumah nk g pekan ke…,g lepak ke ape ke,,…kompom aq terjumpa punya…dimana ada aq,disitu dya nk ada jugak…huh!!wtf?? Bila aq teringat je pasal janda aq nieh…aq akan teringat lagu My Chemical Romance – I Don’t Love U…lagu nie lirik nya agak makan dalam tapi amat bermakna..

Well when you go

Don't ever think I'll make you try to stay

And maybe when you get back

I'll be off to find another way

When after all this time that you still owe

You're still a good-for-nothing I don't know

So take your gloves and get out

Better get out

While you can

When you go

Would you even turn to say

"I don't love you

Like I did

Yesterday"

Sometimes I cry so hard from pleading

So sick and tired of all the needless beating

But baby when they knock you

Down and out

Is where you oughta stay

When after all the blood that you still owe

Another dollar's just another blow

So fix your eyes and get up

Better get up

While you can

When you go

Would you even turn to say

"I don't love you

Like I did

Yesterday"

Well come on, come on

When you go

Would you have the guts to say

"I don't love you

Like I loved you

Yesterday"

I don't love you

Like I loved you

Yesterday

I don't love you

Like I loved you

Yesterday..

Saturday, April 16, 2011

Kalau anda seorang Islam..Bacalah...

Biodata Nabi Muhammad S.A.W

Pepatah Melayu ada mengatakan "Tak Kenal, Maka Tak Cinta". Demikianlah sikap kita terhadap Rasulullah SAW. Seseorang itu tidak akan menyambut kelahiran Rasulullah SAW jika tiada perasaan cinta terhadap baginda. Malahan sesetengahnya langsung tidak mempedulikan Rasulullah SAW, seolah-olah tiada apa-apa keistimewaan dengan kelahiran dan pengutusannya.

Menyedihkan lagi, sebahagian daripada umat Islam lebih mengingati kelahiran paderi ' St. Valentino ' daripada mengingati Rasulullah SAW, lebih mengingati biodata para artis daripada biodata Rasulullah SAW. Beginikah kecintaan kita kepada seorang kekasih dan utusan Allah SWT?Justeru itu kita harus berasa bertanggungjawab untuk memaparkan biodata dan kronologi hidup Baginda SAW untuk tatapan dan ingatan kita bersama agar kita lebih mencintai kehidupan dan perjuangan Rasulullah SAW.

BIODATA RASULULLAH SAW· ...

Nama : Muhammad bin Abdullah bin Abdul Muttalib bin Hashim.·

Tarikh lahir : Subuh hari Isnin, 12 Rabiulawal bersamaan 20 April 571 Masehi (dikenali sebagai Tahun Gajah; sempena peristiwa tentera bergajah Abrahah yang menyerang kota Kaabah).·

Tempat lahir : Di rumah Abu Talib, Makkah Al-Mukarramah.·

Nama bapa : Abdullah bin Abdul Muttalib bin Hashim.·

Nama ibu : Aminah binti Wahab bin Abdul Manaf.·

Pengasuh pertama : Barakah Al-Habsyiyyah (digelar Ummu Aiman. Hamba perempuan bapa Rasulullah SAW).·

Ibu susu pertama : Thuwaibah (hamba perempuan Abu Lahab).·

Ibu susu kedua : Halimah binti Abu Zuaib As-Saadiah (lebih dikenali Halimah As-Saadiah. Suaminya bernama Abu Kabsyah).

USIA 5 TAHUN·

Peristiwa pembelahan dada Rasulullah SAW yang dilakukan oleh dua malaikat untuk mengeluarkan bahagian syaitan yang wujud di dalam hatinya.

USIA 6 TAHUN·

Ibunya Aminah binti Wahab ditimpa sakit dan meninggal dunia di Al-Abwa ' (sebuah kampung yang terletak di antara Makkah dan Madinah).· Baginda dipelihara oleh Ummu Aiman (hamba perempuan bapa Rasulullah SAW) dan dibiayai oleh datuknya Abdul Muttalib.

USIA 8 TAHUN·

Datuknya, Abdul Muttalib pula meninggal dunia.· Baginda dipelihara pula oleh bapa saudaranya, Abu Talib.

USIA 9 TAHUN (Setengah riwayat mengatakan pada usia 12 tahun).·

Bersama bapa saudaranya, Abu Talib bermusafir ke Syam atas urusan perniagaan..· Di kota Busra, negeri Syam, seorang pendita Nasrani bernama Bahira (Buhaira) telah bertemu ketua-ketua rombongan untuk menceritakan tentang pengutusan seorang nabi di kalangan bangsa Arab yang akan lahir pada masa itu.

USIA 20 TAHUN·

Terlibat dalam peperangan Fijar . Ibnu Hisyam di dalam kitab ' Sirah ' , jilid1, halaman 184-187 menyatakan pada ketika itu usia Muhammad SAW ialah 14 atau 15 tahun. Baginda menyertai peperangan itu beberapa hari dan berperanan mengumpulkan anak-anak panah sahaja.· Menyaksikan ' perjanjian Al-Fudhul ' ; perjanjian damai untuk memberi pertolongan kepada orang yang dizalimi di Makkah.

USIA 25 TAHUN·

Bermusafir kali kedua ke Syam atas urusan perniagaan barangan Khadijah binti Khuwailid Al-Asadiyah.· Perjalanan ke Syam ditemani oleh Maisarah; lelaki suruhan Khadijah. · Baginda SAW bersama-sama Abu Talib dan beberapa orang bapa saudaranya yang lain pergi berjumpa Amru bin Asad (bapa saudara Khadijah) untuk meminang Khadijah yang berusia 40 tahun ketika itu.· Mas kahwin baginda kepada Khadijah adalah sebanyak 500 dirham.

USIA 35 TAHUN·

Banjir besar melanda Makkah dan meruntuhkan dinding Kaabah.· Pembinaan semula Kaabah dilakukan oleh pembesar-pembesar dan penduduk Makkah.· Rasulullah SAW diberi kemuliaan untuk meletakkan ' Hajarul-Aswad ' ke tempat asal dan sekaligus meredakan pertelingkahan berhubung perletakan batu tersebut.

USIA 40 TAHUN·

Menerima wahyu di gua Hira ' sebagai perlantikan menjadi Nabi dan Rasul akhir zaman.

USIA 53 TAHUN·

Berhijrah ke Madinah Al-Munawwarah dengan ditemani oleh Saidina Abu Bakar Al-Siddiq.· Sampai ke Madinah pada tanggal 12 Rabiulawal/ 24 September 622M.

USIA 63 TAHUN·

Kewafatan Rasulullah SAW di Madinah Al-Munawwarah pada hari Isnin, 12 Rabiulawal tahun 11Hijrah/ 8 Jun 632 Masihi.

ISTERI-ISTERI RASULULLAH SAW

§ Khadijah Binti Khuwailid.

§ Saudah Binti Zam'ah.

§ Aisyah Binti Abu Bakar (anak Saidina Abu Bakar).

§ Hafsah binti ' Umar (anak Saidina ' Umar bin Al-Khattab).

§ Ummi Habibah Binti Abu Sufyan.

§ Hindun Binti Umaiyah (digelar Ummi Salamah).

§ Zainab Binti Jahsy.§ Maimunah Binti Harith.

§ Safiyah Binti Huyai bin Akhtab.

§ Zainab Binti Khuzaimah (digelar ' Ummu Al-Masakin ' ; Ibu Orang Miskin).

ANAK-ANAK RASULULLAH SAW

1. Qasim

2. Abdullah

3. Ibrahim

4. Zainab

5. Ruqaiyah

6. Ummi Kalthum

7. Fatimah Al-Zahra '

ANAK TIRI RASULULLAH SAW

Halah bin Hind bin Habbasy bin Zurarah al-Tamimi (anak kepada Saidatina Khadijah bersama Hind bin Habbasy. Ketika berkahwin dengan Rasulullah, Khadijah adalah seorang janda).

SAUDARA SESUSU RASULULLAH SAW

IBU SUSUAN/SAUDARA SUSUAN

1. Thuwaibah 1. Hamzah

2. Abu Salamah Abdullah bin Abdul Asad

SAUDARA SUSUAN

1. Halimah Al-Saidiyyah 1. Abu Sufyan bin Harith bin Abdul Mutallib

2. Abdullah bin Harith bin Abdul ' Uzza

3. Syaima ' binti Harith bin Abdul ' Uzza

4. ' Aisyah binti Harith bin abdul ' Uzza

BAPA DAN IBU SAUDARA RASULULLAH SAW(ANAK-ANAK KEPADA ABDUL MUTTALIB)

1. Al-Harith

2. Muqawwam

3. Zubair

4. Hamzah ***

5. Al-Abbas ***

6. Abu Talib7.

Abu Lahab (nama asalnya Abdul Uzza)

8. Abdul Ka ' bah

9. Hijl

10. Dhirar

11. Umaimah

12. Al-Bidha (Ummu Hakim)

13. Atiqah ##

14. Arwa ##

15. Umaimah

16. Barrah

17. Safiyah (ibu kepada Zubair Al-Awwam)

****** Sempat masuk Islam.

## Ulama berselisih pendapat tentang Islamnya.

Sabda Rasulullah SAW:

"Sesiapa yang menghidupkan sunnahku, maka sesungguhnya dia telah mencintai aku. Dan sesiapa yang mencintai aku nescaya dia bersama-samaku di dalam syurga."

(Riwayat Al-Sajary daripada Anas )اللهم صلى على سيدنا محمد وعلى آله واصحبه وسلم

Nabi Muhammad SAW - Manusia agong

KENALI NABI MUHAMMAD S.A.W. SECARA LAHIRIAH.

Begitu indahnya sifat fizikal Baginda, sehinggakan seorang ulama Yahudi yang pada pertama kalinya bersua muka dengan Baginda lantas melafazkan keIslaman dan mengaku akan kebenaran apa yang disampaikan oleh Baginda.

Di antara kata-kata apresiasi para sahabat ialah:

- Aku belum pernah melihat lelaki yang sekacak Rasulullah saw..

- Aku melihat cahaya dari lidahnya.

- Seandainya kamu melihat Baginda, seolah-olah kamu melihat matahari terbit.

- Rasulullah jauh lebih cantik dari sinaran bulan.

- Rasulullah umpama matahari yang bersinar.

- Aku belum pernah melihat lelaki setampan Rasulullah.

- Apabila Rasulullah berasa gembira, wajahnya bercahaya spt bulan purnama.

- Kali pertama memandangnya sudah pasti akan terpesona.

- Wajahnya tidak bulat tetapi lebih cenderung kepada bulat.

- Wajahnya seperti bulan purnama.

- Dahi baginda luas, raut kening tebal, terpisah di tengahnya.

- Urat darah kelihatan di antara dua kening dan nampak semakin jelas semasa marah.

- Mata baginda hitam dengan bulu mata yang panjang.

- Garis-garis merah di bahagian putih mata, luas kelopaknya, kebiruan asli di bahagian sudut.

- Hidungnya agak mancung, bercahaya penuh misteri, kelihatan luas sekali pertama kali melihatnya.

- Mulut baginda sederhana luas dan cantik.

- Giginya kecil dan bercahaya, indah tersusun, renggang di bahagian depan.

- Apabila berkata-kata, cahaya kelihatan memancar dari giginya.

- Janggutnya penuh dan tebal menawan.

- Lehernya kecil dan panjang, terbentuk dengan cantik seperti arca.

- Warna lehernya putih seperti perak, sangat indah.

- Kepalanya besar tapi terlalu elok bentuknya.

- Rambutnya sedikit ikal.

- Rambutnya tebal kdg-kdg menyentuh pangkal telinga dan kdg-kdg mencecah bahu tapi disisir rapi.

- Rambutnya terbelah di tengah.

- Di tubuhnya tidak banyak rambut kecuali satu garisan rambut menganjur dari dada ke pusat.

- Dadanya bidang dan selaras dgn perut. Luas bidang antara kedua bahunya lebih drpd biasa.

- Seimbang antara kedua bahunya.

- Pergelangan tangannya lebar, lebar tapak tangannya, jarinya juga besar dan tersusun dgn cantik.

- Tapak tangannya bagaikan sutera yang lembut.

- Perut betisnya tidak lembut tetapi cantik.

- Kakinya berisi, tapak kakinya terlalu licin sehingga tidak melekat air.

- Terlalu sedikit daging di bahagian tumit kakinya.

- Warna kulitnya tidak putih spt kapur atau coklat tapi campuran coklat dan putih.

- Warna putihnya lebih banyak.

- Warna kulit baginda putih kemerah-merahan.

- Warna kulitnya putih tapi sihat.

- Kulitnya putih lagi bercahaya.

- Binaan badannya sempurna, tulang-temulangnya besar dan kukuh.

- Badannya tidak gemuk.

- Badannya tidak tinggi dan tidak pula rendah, kecil tapi berukuran sederhana lagi kacak.

- Perutnya tidak buncit.

- Badannya cenderung kepada tinggi, semasa berada di kalangan org ramai baginda kelihatan lebih tinggi drpd mereka.

KESIMPULANNYA :

Nabi Muhammad sa.w adalah manusia agung yang ideal dan sebaik-baik contoh sepanjang zaman. Baginda adalah semulia-mulia insan di dunia.

mudah- mudahan akan timbul kesedaran kita untuk mencintai Allah dan RasulNya, seperti Allah dan RasulNya mencintai kita kerana sesungguhnya selain daripada itu hanyalah fana belaka. Amin...

Usah gelisah apabila dibenci manusia kerana masih banyak yang menyayangimu di dunia, tapi gelisahlah apabila dibenci Allah kerana tiada lagi yang mengasihmu di akhirat kelak.

No title

hanya ini yg boleh aq gambarkan

Wednesday, April 13, 2011

xtawu nk kate ape,

Baru2 nieh aq ada prob ckit ngan mbe aq sowing nieh..bkan ape..just terkasar bahasa sikit je…nk wat cam na..cara aq cakap or sembang ke ape ke,,mmg kasar…n baru2 nieh ntah macam mna aq xleh nk kawal,,aq tersound mbe aq yg sowing nieh..cherita nya cam nieh…mbe aq si A nieh suka dok marah2 dalam kelas…aq dah perhati prangai dya nieh mmg lama dah…ada la gak skali skala 2 aq tanya..weh,,unk nia asal?? Ada problem ke ape asyik nk marah2 je…ce cite . ce cite….tapi dya just cakap …xda apa lha..cam 2 je…niat aq punya la murni…kot2 aq leh tolong ke..ape ke..pas2 masa balik dari makmal fizik…aq melawak arr ngan mbe aq yg si A nieh…dye boleh plak sound aq…aq pun..tggu lagi,,,sound balik arr…aq ckap arr cam nieh,,blahh arr…aq xnak cakap arr ngan unk lepas nieh..susah usah cari aq…n usah dok sentuh barang2 aq…kebetulan buku note sejarah aq ada atas meja dya…ntah mcm mna ada kat situ…dya campak kat atas meja mbe aq si B plak…pas2 angin bertiup kencang,...ada kertas dalm buku2 aq 2 jatuh ke lantai…mbe aq si B nie berniat baik..dya tolong ambik kan untuk aq…pas2 yg mbe aq si A nie sound mbe aq si B nieh “weh, unk nk jadi balaci dya ka apa dok ambik buku 2 kat dya..”…tapi mbe aq yg si B nieh dya nk tolong ambik jugak…tapi time uhh aq xprasan yg si B nie tolong ambikkan..coz masa 2 aq tgah bara ngan kata2 si A td…aq pon sound tros…xpayah ambik arr…aq leh ambik sendiri aq…(nada bengang+kuat=jerit)…pas2 yg mbe aq si B nie terasa la kot….dya pon macam sentap arr kot dgn kata2 aq yg agak kasar uhh…aq pun bangun..aq ambik buku aq..aq dok tross tmpat aq…(sambil memusingkan muka ke tempat lain)…. si A pon cakap…rilex arr….asal nk marah2 nieh…kpala hotak dya…ngat aq nie apa…aq rasa si A nie ada problem kat tempat lain pas2 xda tempat nk lepas…2 yg dya sound aq uhh…damed.fikir arr sikit…mbe2 nk mlawak pon xkan nk mrah2 kot…bila susah reti pulak cari mbe…xkan 2 pun aq nk kna g taw kot….fikir la cikit...tapi aq rase brsalah gak arr ngan mbe aq si B uhh…lepas je aq sound2 masa uhh…aq mmg xcakap spatah pon…yg si B uhh aq rasa meleleh gak air mata dya…pompuan biasa arr….hah,,satu lagi bnda yg aq pelik sangat kalu cita bab pompuan nieh…bkan ape…nie aq ada cherita sikit…mbe2 pompuan kelas kt kolah aq cukup takut kalu aq marah2..padahal aq bukan marah ape pun..just tinggikan sura cikit je pun…2 pun bersebab…contohnya..keadaan kelas bising…pas2 datang pulak sorang mbe pompuan nieh kat aq nk tanye ape ntah…dengan keadaan kelas bising…kompem xbape jelas aq nk dengar ape yg dya tanya aN…aq pon tinggikn suara la… ”Benda apa unk cakap tadi?!!”(nada suara kuat+ekspresi muka yg menggerunkn=macam marah)…pas2 mula arr..touching sampai leleh air mata..satu keja plak aq nk pujuk lha,,blanja lha…pompuan kan banyak songeh…materialistik ckit pompuan nieh…kalu pujuk xleh pakai mulut…nk kna blanja lha..ape lha..hah,,tapi aq xkesah sgt kalu blanja2 nieh…niat kan dalam hati sedekah je…nty dapat pahala…ala..bkan sape2 pun..blanja kawan2 pon nk kedeng…susah arr cam uhh..kpd korang2 yg knal aq…jgn ambik aty lha dgan aq nieh…nk wat cam na…aq mmg cam nieh…ada darah jawa..org jawa kan cakap mmg kuat+ada elemen kasar sikit…biasa arr uhh…tapi kalu sape ok ngan aq…aq ok je ngan dye..soo,,, dun worry lha..walaupun kasar…aq nie agak baik la jugak kpada insan2 yg baik ngan aq..hah,,

Saturday, April 9, 2011

Keliru+Buntu=Kesian

dah dua minggu aq dok melayan janda aq nieh...bila aq terpikir pasal nk pekena beliau...rase kesian lha pula..ari 2 bukan main kejam giler aq nieh..tapi lama2 kesian pulak..hish..aq nie mmg xleh jadi pembunuh yg kejam lha..bukan ape..aq tgok janda aq nieh..makin lama, perangai beliau dah banyak berubah...hah,,aq pon sampai xtaw nk wat ape...stiap kali aq marah2 kat dya (saje cari pasal) dya akan tros minx maaf kat aq..tros pujuk2 aq...pehh...mana leh tahan..jahat2 aq dalam hati ada fun fair...chaitt...buat masa niah aq tangguhkan je dlu niat aq nk pekena dya...aq nk tgok dulu keadaan nya jadi cam na lepas nieh..

Thursday, April 7, 2011

Muhasabah Diri,,..

Rabu,6 April 2011,smua form5 diberi cheramah kat makmal bahasa..aq ngatkan ada ceramah dari orang luar..rupa2 nya ceramah dari cikgu kaunseling kolah aq....Cikgu Nazlisham namanya..orangnya sempoi je..aq suka..coz dya ada ciri2 orang yg bermotivasi..mmg elok pon dya bagi motivasi..stiap kali beliau bercakap di depan,,kompem smua akan gelak2 punya..coz cikgu nie paling best ar coz sekepala ngan puak2 org cam aq nieh..hah,,ini smua mukadimah je..yg aq nk cherita kat sinie ialah..ape yg dya katakan time cheramah smalam,,amat menusuk kalbu n hati aq yg keras tahap gaban nie tersentuh sangat...percaya atau x..air mata aq meleleh masa 2..tapi aq sempat cover2..kot2 awex nmpak stg,,wat malu ja..haha

korang pernah terfikir x betapa pentingnya ibu bapa buat kita sebagai insan yg bergelar anak??sepanjang umur korang,,penah x korang buat mak pak korang gembira??itulah persoalan yg dibangkitkan oleh Cikgu Nazlisham..persoalan2 nie membuatkan aq tersedar dan berfikir sejenak..sepatutnya kita bersyukur coz masih mempunyai mak bapak..syes aq story kat korang nieh..bukan apa..hargailah diorang time diorang masih ada nieh..jagalah hati diorang..coz itu dah menjadi tanggungjawab kita sebagai anak..ape yg mbuatkn aq sedikit touching..ialah,,aq nie bkan nya anak yg baik,,aq nie jahat..syes aq kata..aq nie jahat...muka ja nmpak baik..aq terkenangkn berapa banyak dosa aq kat mak bapak aq...itu yg mbuat kan menitis air mata aq..bukan aq je yg leleh air mata time uhh...boleh kata ramai la jugak coz lebih dari sorang..hah,,nmpaknya masih punya hati perrut aq nieh..

tajuk cheramah yg diberi oleh cikgu Nazlisham kalu xsilap pasal pelajar kurang motivasi kot...kalu x silap lha..banyak input yg aq dapat time cheramah uhh...mmg memberi kesedaran...dihebatkn lagi dengan video lha ape lha..biase la 2..nama pon cheramah...tapi secara keseluruhannya..cheramah nie mmg terbaek arr...xpayah jemput orang luar..jutaan ucapan tahniah n terima kasih kepada cikgu Nazlisham atas nasihat yg diberi..

akhir cherita..agak2 rase berdosa brdosa 2..g la minx maap kat parent korang...kalu segan...just jgn susah kan hati diorang itu pun dah cukup memadai selagi mereka masih ada..k,

Tuesday, April 5, 2011

Tolong....tolong...!!!

hey korang,,,aq sebenarnya ketandusan idea nk letak ape dalam blog aq supaya blog aq nieh nmpak ceria seperti astro ceria...link2 utk gadget2 aq dah kumpul banyak...cuma xtaw nk taruk apa dalam nieh,,jadi kepada sesiapa yg bergeliga otak kiri dan kanan...sila2 lah kumen kat bawah..xpon inbox je kat fb aq...kerjasama anda amat sy sukai...hah

Renungan kpd diriku sendiri,

sering kali aku hanyut dalam bayangan
berterbangan perasaan ini...walau...
kau ku gambarkan dalam lamun
diri ini selalu ingin bersamamu
bilaku terkenang kemesraan bersamamu syg..
masihkah aq dihati mu??

masih jauh rasanya perjalanan ini
bilakah masanya harus jua aq kecapi
walau ranjau penuh berduri..
akan ku bawa cintamu bersama selalu
xkan ku kubiarkan ia tersisih dari perasaan ini
dan ingin ku luahkan dalam blog ini
sebagai bukti cintaku agar kau terus menanti..diriku

hanya kau yg ku cinta
hanya kau yg ku harapkan..

Sunday, April 3, 2011

Blogger Counter Visiter =) Ahha,

Hah blog aq dah cukup dua ribu orang..ahha..bangga gila sampai kembang punggung!!wakakaka,,
btw,,thanks kpd yg slalu berkunjung n buat blog aq nie macam rumah sendiri..ahaha,,jasa mu ku kenang...bukan ape..melalui blog nie lah tempat aq bercherita...dulu aq jahil cikit pasal blog nieh..haha,,tapi aq bertuah dapat kenal ngan blogger2 yg lain semenjak aq ada blog buruk nieh..haha,,kat sini gak aq nk cakap sory lah kat korang yg slalu masok blog aq tapi xda cherita baru...aq xda masa nk update blog nieh coz bz ckit..al maklum lah...sy budak skolah lagi..hhahaha...nk SPM dowh...tapi kalu ada story yg best2 aq akan updatekn dalam blog nieh..kalu ada pape just komen je kat bawah uh...xpun kalu nk bagi komentar yg pedas2 ke ada berbau perkauman ke,ape ke..antar je kat inbox fb aq...kompem aq akan membalas nya dengan maki hamun..hahaha,,k